Tekenlessen

Leren tekenen is een wens van velen. Tekenen legt namelijk de basis voor veel verschillende kunstuitingen, want door te tekenen leer je niet alleen beter waarnemen, maar word je ook creatiever.

Tekenen begint met goed kijken en als dat lukt, ga je steeds meer zien. De volgende stap is om datgene wat je ziet, weer te geven op papier.
“Als ik een object teken, bijvoorbeeld een bloem, een vogel of een schaal met peren, richt ik mijn aandacht op dat object. Hoe langer ik kijk, hoe meer ik ga zien: de kleurnuances, de lichtval en de schaduw, de kronkeling van lijnen. Door hierop te focussen verdwijnen gedachten aan andere zaken die me bezighouden. Het helpt mij te ontspannen en het verrijkt mijn leven”.

De schoonheid van de wereld om ons heen echt zien en ervaren gebeurt niet dagelijks. We kijken wel om ons heen, maar om bewust iets waar te nemen hebben we tijd en een ‘open blik’ nodig.

 Wat kun je verwachten in deze cursus?
De nadruk ligt op realistisch tekenen, het natuurgetrouw weergeven van een onderwerp.
⦁ Je leert kijken naar wat je ziet en hoe dat op papier te krijgen.
⦁ Je doet kennis op van verschillende materialen en technieken.
⦁ Je krijgt begeleiding in jouw beeldend proces van een ervaren docent.
⦁ Er is ruimte om te oefenen en te experimenteren.
⦁ Er is goede begeleiding om de verworven kennis uit te werken naar een persoonlijk beeld.

De groep bestaat uit maximaal 5 personen waardoor er veel individuele begeleiding mogelijk is. Na iedere les bespreken we de ervaringen en kunnen we leren van elkaar.

Wanneer kun je de lessen volgen?
Individuele afspraken worden in overleg gemaakt. Groeplessen zijn op maandag en donderdag. Daarnaast zijn er eventueel ook mogelijkheden ’s avonds of in het weekend.

Kosten:
Individueel: 20 euro per les. 70 euro voor 4 lessen.
Groepslessen: 15 euro voor anderhalf uur. Dit is inclusief eenvoudig tekenmateriaal. Voor ander materiaal, zoals bijvoorbeeld duurder papier, verf of doek worden extra kosten in rekening gebracht. Ook kun je het zelf aanschaffen en meenemen.